foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Πευκοχωρίου Χαλκιδικής...!!! Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του σχολείου, σας καλούμε να μας γνωρίσετε καλύτερα μέσα από τον ανανεωμένο διαδικτυακό μας ιστότοπο...!!! Καλή πλοήγηση...!!! ;-)

Δ.Σ. Πευκοχωρίου Χαλκιδικής

Ελάτε να μας γνωρίσετε καλύτερα...!!! ;-)

le education

000

 

 

Μία ακόμα σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της, σήμερα 15 Ιουνίου 2018!!!

Σαν νεράκι κύλησε κι αυτό το σχολικό έτος...

Έφτασε η ώρα για ξεκούραση και ξεγνιασιά...

Γι' αυτό κι εμείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβρη και ευχόμαστε σε όλους σας...

                                       ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. 219218/Δ1/13-12-2017, η μαθητική τσάντα θα παραμένει στο σχολείο ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, στα πλαίσια της δράσης «Η τσάντα στο σχολείο».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, «η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών … Σημειώνεται τέλος ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες δύνανται να υλοποιούν κατ’ οίκον σε ατομική ή και ομαδική βάση, συνδυάζοντας ενίοτε τη διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα με τη μάθηση».

Το επόμενο διάστημα, οι εκπαιδευτικοί των τάξεων σε συνεργασία με τους/τις μαθητές-τριες θα συζητήσουν τις παραμέτρους εφαρμογής της δράσης σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του δικούς μας σχολείου.

Κατόπιν Απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας τα Σαββατοκύριακα παραμονής της τσάντας στο σχολείο από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα είναι τα εξής :

 

27-28 /01 / 2018

17-18 /  02 / 2018

24-25 / 03 / 2018

 28-29 / 04 / 2018

 26-27 / 05 / 2018

09-10 / 06 / 2018

000081

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 27/10/17 θα πραγματοποιηθεί Σχολική Εορτή για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει κανονικά και θα αποχωρήσουν γύρω στις 10:00. Το Σάββατο 28/10/17 οι μαθητές θα προσέλθουν στις 10:00 στο σχολείο και από εκεί θα μεταφερθούν στον χώρο της παρέλασης. (Ο Σημαιοφόρος, οι Παραστάτες και ο υπεύθυνος για την κατάθεση στεφανιού θα προσέλθουν νωρίτερα στο σχολείο 09:00).

Το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ», θα πραγματοποιήσει μια σύντομη συνάντηση για γονείς,

 την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 4.00 μ.μ.

στο Δημοτικό Σχολείο Πευκοχωρίου.

Η συνάντηση αυτή έχει στόχο την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε  νέα ομάδα γονέων  που θα ξεκινήσει άμεσα.

 

 

Έφτασε ο Σεπτέμβρης πάλι...Ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα σχολεία και να συναντηθούμε ξανά όλοι μαζί για να διηγηθούμε τις καλοκαιρινές μας περιπέτειες!!!

 

Η πρώτη μας συνάντηση, δηλαδή ο Αγιασμός, θα γίνει τη Δευτέρα  11 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 8:30 π.μ στο προαύλιο του σχολείου μας!!!

 

Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά σε όλους!!!

 

sxoleio

giorth

 

 

 

         Έμείς τα παιδιά της Στ΄ τάξης του Δ.Σ.Πευκοχωρίου  σας προσκαλούμε στη γιορτή μας, που θα πραγμοτοποιηθεί την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 και ώρα  20:30 για να αποχαιρετίσουμε ένα ακόμη σχολικό έτος. Η διασκευασμένη θεατρική παράσταση με τίτλο "Νεφελοκαμώματα-Νεφελοσκορπίσματα"  και οι χοροί που ετοίμασαν οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων ελπίζουμε να σας μείνουν αξέχαστα! 

Σας περιμένουμε...

 

    Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, μετά από κάλεσμα του Σχολικού Συμβούλου, θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας ημερίδα με θέμα "Τάξεις με ψυχική ανθεκτικότητα, επικοινωνία και καλό σχολικό κλίμα", για όλους τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων Πευκοχωρίου, Παλιουρίου, Πολυχρόνου και Χανιώτης.

      Σας ενημερώνουμε ότι την ημέρα αυτή δε θα γίνουν μαθήματα στο σχολείο μας...για τους μαθητές!!!

 

      Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, θα γίνει η γιορτή του σχολείου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στις 9:00 π.μ. Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στο σχολείο στις 8:30 π.μ. και θα σχολάσουν στις 10:30 π.μ.

       Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, τα παιδιά θα συγκεντρωθούν στο χώρο του σχολείου στις 9:15 το πρωί, φορώντας τις κονκάρδες δεξιά μπλούζα (άσπρη μπλούζα και μπλε φούστα για κορίτσια και μπλε παντελόνι για τα αγόρια) για να ακολουθηθεί το πρόγραμμα της εθνικής εορτής.

         Οι εκπαιδευτικοί των 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Πευκοχωρίου, σας προσκαλούμε στη συνάντηση που θα γίνει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 5:00 μ.μ.  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την κα. Β.Παπαλάμπρου (ψυχολόγος τους φορέα ΠΝΟΗ) για διάφορα παιδαγωγικά θέματα. Η ομιλία γίνεται αφιλοκερδώς και αφορά γονείς που έχουν παιδιά έως 18 ετών.

     Η παρουσία σας είναι σημαντική!

 

*Η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα, 5-7μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο στην αίθουσα της Α΄ τάξης (στο ισόγειο του διώροφου κτιρίου).

 

Οι γονείς του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου Πευκοχωρίου οργανώνων  παζάρι μεταχειρισμένων ρούχων, ώστε να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό το οποίο θα διατεθεί για επισκευές και καλλωπισμό του Γυμνασίου-Λυκείου.

Τα ρούχα θα συγκεντρώνονται στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου (Γραφείο Διεύθυνσης) και του Γυμνασίου.

Η εθελοντική σας βοήθεια είναι πολύτιμη!!!

 

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη) τα παιδιά θα έρθουν κανονικά στο σχολείο, ντυμένα καρναβάλια. Παρακαλούμε τους γονείς των μαθητών να συμμετέχουν στη διοργάνωση του μπουφέ με ό,τι επιθυμεί ο καθένας.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων! 

   

       Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει ο εκπαιδευτικός της Πληροφορικής, Αλεξιάδης Γιώργος, σε συνεργασία με τους μαθητές του, με τίτλο "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο", που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στις 10:45, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας.

     Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε!!!! 

 

 

 

 

000055

 

Το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό και αύριο, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017  με απόφαση του Δήμου Κασσάνδρας. 

business-christmas-card-7ticxlbh

000052-2

Στα πλαίσια εμπλουτισμού της σχολικής μας βιβλιοθήκης, παρακαλούμε όσους έχουν παιδικά βιβλία, σε καλή κατάσταση,  που δεν χρειάζονται πλέον και εφόσον το επιθυμούν, να τα δωρίσουν στη σχολική βιβλιοθήκη του σχολείου μας, περικλείοντας ένα χαρτάκι με το όνομά τους ή γράφοντας μια αφιέρωση στο εσώφυλλο του βιβλίου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων 

 

 

000046

 

   Σήμερα, 15 Ιουνίου, σηματοδοτείται το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς.

Πέρασε ένα ακόμα σχολικό έτος με τα καλά του και τα κακά του, τα μαθήματά του και τις εκδρομές του, τις χαρές και τις λύπες του! Άλλωστε όλα αυτά είναι στο πρόγραμμα τόσους μήνες και με τις προσπάθειες όλων μας λύθηκαν τα προβλήματα της καθημερινής σχολικής δράσης και η πρόοδος ήρθε να επιβραβεύσει τον ωραίο αγώνα όλων μας.

   Το φθινόπωρο θα μας βρει όλους σε ανώτερη τάξη με περισσότερες απαιτήσεις!!! Ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας είναι δύσκολος μα και πολύ ελκυστικός! Γι΄αυτό το λόγο, η ξεκούραση είναι απαρραίτητη και αναγκαία!!!

 Έτσι λοιπόν, εμείς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους, μικρούς και μεγάλους, ευτυχισμένες και ξέγνοιαστες διακοπές!!! Ραντεβού τον Σεπτέμβρη...

Το σχολείο μας από αύριο 3/11/2015 θα λειτουργεί κανονικά 8:00-14:00

Σύνδεση διαχειριστών

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δημοτικό Σχολείο Πευκοχωρίου Χαλκιδικής
Πευκοχώρι, Χαλκιδική
Τ.Κ. 63085
Τηλ: 2374061231
email: mail@dim-pefkoch.chal.sch.gr

2018 Copyright Δ.Σ. Πευκοχωρίου Χαλκιδικής Rights Reserved